;

Az egyházatyák üzenete korunk emberének

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola licenciátusi képzésén több nemzetközi szaktekintélyű professzor oktat. Hogy tudásukból minél szélesebb körben részesülhessenek azok is, akik nem teológusok, a Görögkatolikus Metropólia felkérésére ismeretterjesztő előadásokat tartanak a debreceni MYRA Kávézóban.

A tavaly elkezdett Teológia Bárkinek előadássorozat folytatásaként, a korábbiakhoz hasonlóan az előadók olyan témák közös áttekintésére vállalkoznak, amelyek által az érdeklődők közérthető stílusban nyerhetnek bepillantást a teológia mélységeibe. Bár a Teológia Bár görögkatolikus kezdeményezés, lelkületében ökumenikus, célja, hogy a Debrecenben élő teológusokat, egyetemistákat, vallásukat buzgón gyakorlókat és a tiszta szívvel Istent keresőket is egyaránt meg tudja szólítani. 

A sorozat következő előadója Vito Limone, az ókeresztény irodalom és a filozófia professzora, (Università Vita-Salute San Raffaele, Milánó) 

Időpont: 2023. október 12., 18.00 óra 

Az előadás helyszíne: MYRA Kávézó, Debrecen, Petőfi tér 9. 

A témáról dióhéjban: korunk embere gyakran idegennek tartja az első századok keresztény gondolkodóinak a tanítását. Vito Limone az előadásában nézőpontot vált és az aktuális problémák megoldására válaszol az egyházatyák útmutatásával. Sőt, rámutat azokra az értékekre is, amelyek miatt a kereszténység üzenete ma is forradalmi. Mindezt egy baráti beszélgetés keretében, ahol a résztvevők bátran kérdezhetnek. Az olasz nyelvű előadást dr. Gyurkovics Miklós atya fordítja. Akitől még kérdezhetnek: dr. Seszták István főhelynök és Terdik János helynök atya.

Mindenkit szeretettel várnak!

Kapcsolódó galéria