;

Diplomaosztó ünnepség a közoktatási vezető képzésen

A keresztféléves képzés téli záróvizsgái után, 2024. február 9-én vehették át diplomájukat azok a hallgatók, akik a közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga továbbképzési szak második évfolyamán végeztek.

A februárban tartott diplomaosztó ünnepség mindig kicsit meghittebb, mint a nagy, tanév végi rendezvény. Idén is a Szent Péter-teremben készülődtek a szervezők és a friss diplomások, hogy együtt ünnepeljenek vendégeikkel.

A három órakor kezdődő rendezvényen Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök elnökölt, az elnökség tagjai dr. Odrobina László rektor, dr. Dobos András, Horváth Tamás és dr. Seszták István atyák voltak.

Odrobina László rektor a frissen diplomázott pedagógusokhoz fordulva arra kérte őket, hogy a rájuk bízott intézményekben az itt tanult, új gondolatokkal, valamint a rendszerek és összefüggések ismeretében vigyék tovább azt a közösséget és intézményt, amelyben dolgoznak. És ha ezen az úton a kollegialitás és a kritikus látásmód egyszerre tud érvényesülni, akkor biztosan jól felkészültek erre a munkára.

Az ünnepi köszöntőbeszédet Ábel atya tartotta, aki elsősorban azért fejezte ki örömét, hogy még mindig van olyan új generáció, olyan tanulni vágyó pedagógus, akinek a gondosan vezetett intézményeket át lehet adni, akire az elért eredményeket rá lehet bízni.

Rektor úr szavait továbbfűzve Ábel atya felhívta a figyelmet arra is, hogy egy jó vezetőnek az alázat mellett folyamatosan kritikai szemlélettel kell lennie önmagával szemben is. És aki ekként tudja végezni vezetői feladatait, az fogja az Úristen kegyelmét birtokolni általa.

A diplomaosztó ünnepségen az alábbi hallgatók vehették át oklevelüket:

Farkas-Veres Tünde, Gardáné Kovács Mónika, Hankószkyné Gorcsa Mária, Hepp Szabolcs, Keczkóné Makranczi Olga Mónika, Kiss Andorné Kondás Mária, Láda Gergely, Nagyné Török Szilvia, Nánásiné Asztalos Anita, Papp Sándor, Vassné Kozák Orsolya és Végh Ágnes.

Ebben a félévben egy civil teológus-hallgató, Molnár Erika is diplomát szerzett.

A rendezvényt a papnövendékek közreműködése tette még felemelőbbé, melynek végén a friss diplomások egy pohár pezsgővel koccintottak az elnökség tagjaival és a megjelent oktatóikkal, s végül vidám hangulatú fotózkodás zárta az ünneplést.

 

Szöveg: Vándor Ilka Borbála

Fotó: Zadubenszki Norbert

Kapcsolódó galéria