;

Elismerő oklevél Hudivók Marianna tanárnő részére

A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozata 2024. október 16-án elismerő oklevelet adományozott többek között Hudivók Marianna tanárnőnek.

Hudivók Mariannát Szabó Dénes karnagy, a nemzet művésze éltette, aki Kodály Zoltánt idézte: „Nem kell hozzá más, mint néhány énektanár, aki déli harangszókor nem dobja vissza a maltert a vakolóládába. Akinek lelki szükséglete az a kis munkatöbblet, amire hivatala nem kötelezi, de ami éppen a hivatalos munka ízét, lelkét, értelmét adja meg. Szerencsére vannak ilyenek is. Ilyen tanár Hudivók Marianna...

Zenetanár Nyíregyházán, a Vikár Sándorról elnevezett zeneiskolában megszakítás nélkül negyven évig. Vagy talán okleveles néptanító? – ahogyan saját magáról beszélt Ádám Jenő, a Zeneakadémia Kossuth-díjas tanára. Ő a nagybetűs TANÁR, az elnyűhetetlen: rendíthetetlen hittel, meggyőződéssel a kodályi elvek alapján végzett sok évtizedes munka után…" (A teljes laudáció elolvasható ITT.)

A laudációhoz a díjazott, Hudivók Marianna annyit tett hozzá: boldog ember, mert világéletében mindig azt tehette, amit szeretett.

Főiskolánk oktatói, munkatársai, minden jelenlegi és volt hallgatónk nevében sok szeretettel gratulálunk!

 

forrás és fotók: mma.hu