;

Görögkatolikus közvetítés a pápalátogatásról

Jó ideje tudjuk, hogy április 29-én, szombat délelőtt a Rózsák terén a Szentatya szegényekkel és menekültekkel találkozik. Később bővült Ferenc pápa programja, és nagy örömünkre meglátogatja a Rózsák terei görögkatolikus templom közösségét is. Ez egy hatalmas esemény a helyi egyházközség életében, amely egy nagyon fontos gesztus az egész görögkatolikus egyház felé is. 

Ebből az alkalomból egy délelőtti, élő műsorfolyammal készülünk, amelyben megszólalnak olyan görögkatolikusok, akik valamilyen formában részt vettek a pápalátogatás előkészületeiben. Többek között megszólal Makláry Teréz ikonfestő, akit a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kért fel arra, hogy a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely könnyező Istenszülő ikonjáról készítsen egy másolatot a Szentatya részére. Ez az ikon lesz Ferenc pápa hivatalos ajándéka, amelyet  magyarországi látogatásának emlékére kap. Kocsis Fülöp metropolita atya is elmondja gondolatait, és beszél arról az ajándékról is, amelyet a Görögkatolikus Metropólia nevében adnak majd át a Szentatyának.

Élő közvetítésünk 10 óra 15 perckor kezdődik az interneten. A Szentatya érkezése előtt, 11 órától már elkezdődik a közös imádság a görögkatolikus templomban. A templomban jelenlévők Atanáz püspök vezetésével az akathisztoszt imádkozzák közösen. Így azok, akik az interneten követnek minket, már ebbe a közös imádságba is be tudnak kapcsolódni. A közvetítés a Szentatya templomból való távozásával ér véget.

Mindenkinek szeretettel ajánljuk, hogy kövesse YouTube-csatornánkat és Facebook-oldalunkat, mert ezeken az online felületeken követhetik élőbeni a pápalátogatás görögkatolikus eseményét, illetve azt a műsorfolyamot, ami kifejezetten erre az alkalomra készült.

Ferenc pápa teljes útját és programjait a közmédia felületein lehet figyelemmel kísérni. Az MTVA szerkesztősége hetek óta dolgozik az esemény helyi közvetítésén, valamint különböző háttérműsorokon és stúdióbeszélgetéseken. Azoknak,  akik a közmédia vallási műsorait online szeretnék követni, jó szívvel ajánljuk a Bizony, Isten YouTube csatornáját is!

Kísérjék figyelemmel a pápalátogatás eseményeit, és kövessék a Görögkatolikus Médiaközpont műsorait az év többi napján is!

 

Szerző: Görögkatolikus Médiaközpont