;

Inkluzív nevelés és attitűdformálás

A különböző természetű részképesség gyengeségekkel és az eltérő okokból sajátos nevelési igénnyel rendelkező gyerekek megismerése, helyzetük átérzése és megsegítése volt a témája az osztatlan tanár-hittanár szakos hallgatók részére szervezett érzékenyítő foglalkozásnak, melyet főiskolánkon tartottunk 2023. március 27-én. A hallgatók megismerkedhettek az érzékszervi fogyatékosságok, az ADHD, a diszlexia, a diszgráfia és a diszkalkulia legfontosabb jellemzőivel. A foglalkozáson a hallgatók különböző játékos gyakorlatokon keresztül tapasztalhatták meg a fenti nehézségekkel küzdő gyerekek mindennapi élethelyzeteit és az azok során felmerülő problémáikat.

A különböző érzékenyítő játékok tapasztalatait egy közös megbeszélésen foglalták össze a hallgatók oktatóik segítségével, melynek célja egy empatikus, toleráns, segítő attitűd és magatartás kialakítása volt.

A jó hangulatú foglalkozás végén a résztvevők elgondolkodtató élményekkel és mindennapokban használható gyakorlati ismeretekkel gazdagodtak.

Kapcsolódó galéria