;

Stefano Parenti vot a Teológia Bárkinek első előadója

A Teológia Bárkinek előadás-sorozat elsődleges célja, hogy közérthető stílusban hallhassanak az érdeklődők ismeretterjesztő előadásokat neves szaktekintélyektől. Ebben a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola licenciátusi képzésén oktatók vannak a segítségünkre. Csütörtökön a debreceni MYRA Kávézóban Stefano Parenti, a Regensburgi Egyetem professzora volt az első alkalom előadója. 

Stefano Parenti olasz római katolikus teológus, a liturgikus tanulmányok professzora. 1992-ben szerezte meg keleti egyháztudományi engedélyét a Pontificio Istituto Orientale-n, majd 1993-ban doktorált keleti egyháztudományból. Szakterülete a bizánci rítus, különösen annak görög és orosz ága. A csütörtök esti kötetlen előadására sokan voltak kíváncsiak, hiszen a liturgiák történetéről mesélt saját élményein keresztül. A fordításban Nyirán János fődiakónus volt segítségére. Az előadás végén az érdeklődők kérdéseket tehettek fel a professzornak, aki készséggel válaszolt mindenkinek.

 

Teológia Bárkinek további előadói:

Vito Limone, az ókeresztény irodalom és a filozófia professzora, (Università Vita-Salute San Raffaele, Milánó), 2023. október 12-én.

Massimo Pampaloni, az ókeresztény irodalom és a keleti egyházak tudományának professzora, (Pontificia Facoltà Teologica dell Italia Meridionale, Nápoly), 2023. november 23-án.

Az előadások helyszíne:

MYRA Kávézó

Debrecen, Petőfi tér 9.

Az olasz nyelvű előadásokat magyar nyelvre fordítjuk

 

Kapcsolódó galéria