Fiatal kutatók és doktoranduszok X. nemzetközi jubileumi teológuskonferenciája

Felhívás konferenciára való jelentkezésre

a Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya folytatva a korábbi hagyományt, idén is meghirdeti nemzetközi szimpóziumát, mely immár tizedik a sorban. A Fiatal Kutatók és Doktoranduszok X. Nemzetközi Jubileumi Teológuskonferenciája 2020. február 28. és március 1. közt várja résztvevőit Egerben!

A konferencián előadást tarthat minden teológiai vagy vallástudományi PhD tanulmányokat folytató doktorandusz, illetve mindazok, akik doktori értekezése érinti az előbbi diszciplínákat. Emellett a szimpózium nyitott a mesterszakos hallgatók előtt is!


A korábbi évek hagyományait folytatva szeretnénk ökumenikus elkötelezettségünket kifejezni, így bátorítjuk valamennyi felekezet és vallás doktoranduszát a jelentkezésre! A jubileumi alkalomra való tekintettel kifejezetten várjuk vissza azon előadóinkat, akik 2010-től előadásaikkal megtisztelték már a konferenciasorozat egyes állomásait!


A 2019/2020-as akadémiai évben az Eszterházy Károly Egyetem, az Egri Érseki Hittudományi Főiskola és az Egri Főegyházmegye ad helyet rendezvényünknek. A konferencia szervezői számos olyan programmal készülnek a hétvége folyamán a teológiai tudományos élet hallgatói és kutatói közönsége számára, melyek nem csupán a szakmai diszkusszióra nyújtanak kiváló lehetőséget, de ahhoz is hozzásegítik vendégeinket, hogy megismerjék Eger város kulturális értékeit és gazdag örökségét!

A jelentkezés és előadás részletei:

  • Jelentkezési határidő: 2019. december 8.
  • A jelentkezés feltétele egy maximum 4000 karakter terjedelmű absztrakt leadása magyar és angol nyelven. Az előadó feladata továbbá felkérni egy, a tudományterületen tudományos fokozattal rendelkező személyt, aki a beküldött összefoglalót támogató nyilatkozattal látja el.
  • A konferencia előadásainak nyelve magyar, német vagy angol.
  • A referátumok hossza 20 perc, amelyet 10 perc diszkusszió követ.
  • Az elhangzott előadások írott változatát az eddigi hagyományokhoz híven tanulmánykötetben adjuk közre.
  • A 2020-ban megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében a konferencián külön ökumenikus szekcióban kerül tárgyalásra az Eucharisztia és az Úrvacsora. Kifejezetten várjuk ezért a témában kutató kollégák jelentkezését!


Regisztráció: https://sites.google.com/view/doszteolkonf2020


További információért keressen bennünket bizalommal
a dosz.teologia@gmail.com címen!


Bízva a személyes találkozás örömében, maradunk tisztelettel:
Budapest – Eger, 2019. szeptember 24.

 

Dr. Liptai Kálmán
Eszterházy Károly Egyetem
rektor
Kiss Gábor
DOSZ Hittudományi
Osztály
osztályelnök
Dr. Dolhai Lajos
Egri Hittudományi Főiskola
rektor

 

Linkajánló


Kapcsolat


H-4400 Nyíregyháza, Bethlen G. u. 13-19.
+36 42 597-600