A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola
őszi szemeszter-indítással kapcsolatos intézkedési terve

Főiskolánk alapvetően hagyományos oktatásra készül az őszi szemeszterben. A személyes jelenléttel zajló oktatásra csak a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően, meghatározott védelmi intézkedések betartása mellett kerülhet sor.
Kérjük, hogy senki ne lépjen a Főiskola területére, aki a koronavírus jellemző tüneteit észleli magán!
Intézményünk tanóráit, rendezvényeit és az épületet csak kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja. Testhőmérséklet mérésre a portán digitális lázmérőt rendszeresítünk.
A személyi higiéné betartása minden felsőoktatási intézmény hallgatója, oktatója és dolgozója részéről szükséges. (Gyakori szappanos kézmosás vagy kézfertőtlenítés, köhögési és tüsszentési etikett betartása.) A vírus terjedésének megakadályozása érdekében rendkívül fontos a fizikai távolságtartás betartása. A sorban állás szabályait figyelembe véve a várakozók között 1,5 méteres távolságot kell tarta-ni. Hivatali ügyintézés esetén a Főiskola irodáiban a maszk viselése a járványügyi előírások függvényében ajánlott vagy kötelező. A tanórákat úgy szervezzük meg, hogy a tanterem kapacitásának figyelembevételével betartható legyen a hallgatók között a 1,5 méteres védőtávolság. Amennyiben ez a védőtávolság valamilyen oknál fogva nem tartható, kötelező a maszk viselése.
A hallgatókkal való folyamatos kapcsolattartás során az elektronikus levelezést preferáljuk.
A hallgatók a beiratkozási lap, illetve a bejelentkezési lap kitöltésével egyidejűleg nyilatkozatot tesznek arra vonatkozóan, jártak-e az elmúlt két hét során külföldön. Ennek a formanyomtatványát a beiratkozási, illetve bejelentkezési lap mellékleteként megkapják.
Ugyanezen nyilatkozatot oktatóink az első oktatási napjukon teszik meg.
A gyakran érintett felületeket rendszeresen – legalább két óránként – fertőtleníteni kell.
Zárt térben az esetleges kórokozók koncentrációjának csökkentése érdekében figyelmet kell fordítani a rendszeres, fokozott természetes szellőzésre.
Amennyiben a járványügyi helyzet vagy a kormányzati döntések miatt szükségessé válik a távolléti oktatásra való teljes átállás, abban az esetben főiskolánk újabb rendelkezéseket fog bevezetni.

Az Intézkedési tervben leírtak mindenki számára kötelezőek!

Nyíregyháza, 2020. augusztus 26.

Dr. Véghseő Tamás
rektor

Linkajánló


Kapcsolat


H-4400 Nyíregyháza, Bethlen G. u. 13-19.
+36 42 597-600