A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola szeretettel várja a teológia és liturgikus zene iránt érdeklődőket.

Hittudományi főiskolánk nem csak papneveléssel foglalkozik. Világi hívők körében is egyre többen érdeklődnek a teológia iránt vagy szeretnének szélesebb körű ismereteket szerezni egyházunk liturgikus lelkisége terén. A 2021/22. tanévben a következő képzési lehetőségeket kínáljuk, amelyek a megjelölt végzettség megszerzéséhez illetve az említett mélyebb ismeretekhez segítenek hozzá.

Állami ösztöndíjas és önköltséges nappali és levelező munkarendű képzések az alábbi szakokon:

  • Katolikus teológus szak, osztatlan mesterképzés a teológia iránt érdeklődő világi híveknek (10 félév).
  • Katolikus hittanár–nevelőtanár osztatlan mesterképzés (8+2 félév). Azokat a jelentkezőket várjuk, akik hittanárok szeretnének lenni az Egyház szolgálatában.
  • Rövid ciklusú katolikus hittanár-nevelőtanár mesterképzés (2/4/5 félév) csak levelező munkarendben, önköltséges és állami ösztöndíjas formában is. A szak elvégzésével megszerezhető szakképzettség: okleveles katolikus hittanár-nevelőtanár, mely végzettség a különböző szintű hitoktatásra ad jogosítványt, valamint nevelőtanári állás betöltésére is feljogosít. A képzés időtartama az előképzettségtől függően: 2/4/5 félév. A képzésre az alábbi diplomák birtokában lehet jelentkezni: teológus, tanító, bármely szakos tanár, gyógypedagógus, óvodapedagógus, szakoktató.
  • Görögkatolikus kántor alapszak (6 félév), csak nappali munkarendben, személyre szabott, egyéni tanrenddel. Mindazoknak ajánljuk, akik hivatást éreznek a görögkatolikus szertartások énekeinek vezetésére.

Intézményünknek saját pótjelentkezési lapja van, mely letölthető honlapunkról. 

A felvételi vizsgáról minden jelentkezőt írásban értesítünk. Bővebb felvilágosítás a főiskola tanulmányi osztályán kérhető:

Nyíregyháza, Bethlen G. u. 13-19.,

telefonon:42/597-602 és 30/4400001,

e-mailban: tanulmanyiugyek@szentatanaz.hu

 

Pótfelvételi lehetőség: 2021. július 19. és augusztus 15. között.

Pótfelvételi vizsga tervezett időpontja: 2021. augusztus 28.

Minden érdeklődőt szeretetettel várunk!

Linkajánló


Kapcsolat


H-4400 Nyíregyháza, Bethlen G. u. 13-19.
+36 42 597-600