Nagy örömünkre szolgált mikor megtudtuk, hogy a 2017/2018-as tanévben megnyitja kapuit a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán, a Pedagógiai-és Pszichológiai Központ. 

Dr. Nagy Edit tanárnő vezetésével, valamint Dr. Schmercz István tanár úr és Földvári Katalin tanárnő közreműködésével elinduló központ, a félév folyamán számos értékekben és élményekben gazdag programot szervezett a főiskola hallgatói számára. Ezen események közül kiemelkedett a Kutatók Éjszakája, valamint a Magyar Tudomány Napja, amelyek kapcsán kiváló szakemberek előadásán vehettünk részt. Szent Miklós ünnepére emlékezve 2017. december 7-én, az intézményünkben először szakest került megrendezésre az osztatlan hittanár-nevelőtanár szakos hallgatók számára. A délután az első éves diáktársak megismerésével kezdődött, majd fórummal, közös beszélgetéssel folytatódott. A közös együttlét során megfogalmaztuk jövőbeli céljainkat, illetve ígéretet tettünk arra, hogy a Mennyei Atyától kapott személyiségünkkel és képességeinkkel igyekszünk hozzájárulni a központ sikerességéhez, valamint törekszünk egymással és intézményünk más szakos hallgatóival való kooperatív együttműködésre, illetve közös programok szervezésére. A délutánt felváltotta az este, amelyet közös imádsággal, vacsorával és énekléssel töltöttünk. 

A nap zárásaként igazán szép meglepetésben részesültünk, ugyanis Szent Miklós a „mi csizmáinkról” sem feledkezett meg, köszönet érte Dr. Véghseő Tamás Rektor Atyának.

Markos Kitti 

Linkajánló


Kapcsolat


H-4400 Nyíregyháza, Bethlen G. u. 13-19.
H-4401 Nyíregyháza, Pf. 303.
+36 42 597-600
+36 30 440 0001

Közösségi média