2019. december 10-én főiskolánkon újból megrendezésre került a Tudományos Diákköri Konferencia, amely rendezvény évek óta lehetőséget biztosít a hallgatók számára, hogy folyamatban levő kutatásaik részeredményeit, eredményeit bemutassák főiskolai tanáraiknak, illetve hallgatótársaiknak.

Ebben a tanévben két növendék vállalta a tudományos megmérettetést. Gergely Tamás V. évfolyamos teológus hallgató, aki témájául a liturgikus nyelv kutatását választotta a világegyházban, a Miskolci Egyházmegye történetében s a templomai ikonosztázion-feliratain. Illetve Rojkovich Ágoston II. évfolyamos teológus hallgató, aki a „Kezdetkor teremtette Isten az eget és a földet” Ter1,1 szentírási idézetre alapuló diskurzus interpretálását mutatta be Gánóczy Sándor munkássága alapján.
Mind a két jelölt kiváló előadói készségről és kutatói vénáról tett tanúságot. A témaválasztásuk kiválónak bizonyult, az általuk górcső alá vett témák további kutatásra érdemesek.
Az öttagú bíráló bizottság hosszas szakmai mérlegelés után Rojkovich Ágoston kutatásait, illetve előadását találta jobbnak és javasolja, hogy dolgozatát az Országos Tudományos Diákköri Konferencián mutassa be. Gratulálunk mind a két előadónak!

Linkajánló


Kapcsolat


H-4400 Nyíregyháza, Bethlen G. u. 13-19.
+36 42 597-600