;

JÖJJ ÉS LÁSS!

Április 16-án délután a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola és a Speciális Olimpia Hungary közös kollaborációs érzékenyítő délutánt rendezett a főiskolán. Az időjárás ugyan a Szent Atanáz-terembe kényszerítette a szabadtérre tervezett programot, de a hangulatot ez a körülmény cseppet sem befolyásolta. A résztvevők – épek és fogyatékkal élők egyaránt - megismerkedhettek azzal a lelkülettel, hogy milyen a másik szemüvegén keresztül nézni a világot.

A rendezvényt Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya és Pázmány Viktória, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnökségi tagja nyitotta meg, valamint Dr. Odrobina László rektor köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően a szervezők és a főiskola hallgatói tartottak táncos bemelegítést. Az esemény ezután egy kis eszem-iszommal folytatódott, majd érzékenyítő játékokban és gyakorlatokban próbálhatták ki magukat a jelenlevők. Mindeközben a folyosó floorballtól zengett, és a résztvevők arcfestést vagy csillámtetkót készíttetthettek maguknak.

Hálásan köszönjük mindenkinek, aki részt vett, jelen volt, és nem hagyta otthon a nyitott szívét! Köszönjük a rendezvényen megjelenteknek és külön tisztelettel a támogató szervezeteknek:

  • a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének,
  • a Special Olympics Hungary csapatának,
  • a ViniBike-nak,
  • a Ridens iskolának és diákjainak,
  • az ÉLIM Evangélikus Szeretetotthon résztvevőinek
  • és a Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola diákjainak!

Hálásak vagyunk a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola munkatársainak és vezetőinek, hogy teret és segítséget adtak a rendezvénynek! Köszönjük a Nyíregyházi Kenyérgyár Kft-nek a 200 db friss, meleg kakaós csigát! Köszönjük Gelentei Pálnak és az orosi úti festékshopnak az anyagi támogatást! Köszönjük azoknak, akik felajánlásukkal idejüket és energiát nem sajnálva velünk voltak!

De legfőképpen hálásak vagyunk Nektek, akik eljöttetek és szerettétek egymást! Reméljük, hogy legközelebb is együtt lehetünk!

 

szöveg: Farkas Friderika és Stekler Ágnes

fotó: Farkas Friderika és Vándor Ilka

Kapcsolódó galéria