;

Karácsonyi koncert

A pandémia okozta szigorítások miatt tavaly sajnos nem volt lehetőségünk együtt készülni a karácsonyra, így a hagyományossá vált koncert is elmaradt. Egy év kihagyás után idén végre sor kerülhetett rá, melyet idén is a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai adtak kiegészülve a Szent Atanáz kórussal, igazi lelki felüdülést hozva magukkal.

Az új élethelyzet különleges helyzeteket teremtett, így fordulhatott elő, hogy családias légkörben élvezhettük a muzsikát. A zene nem tűnik el az életünkből, akkor sem, ha nem teltházas koncertteremben, hanem meghitt, szűk körben hallgatjuk a zeneműveket.

Köszöntőbeszéd helyett Tirpák Ferenc Szent Ambrus úrjöveti himnuszával - mely az egyház egyik legősibb és legszebb adventi éneke - nyitotta meg az estet.

„Népek megváltó Istene!

Szűztől születve megjelenj!

Csodálják minden századok:

Istenhez illő születés!”

 

Az adventi időben nem elég felkapcsolni a fényeket, azt tenni, amit eddig, hanem együtt kell lennünk, megtalálni egymásban és a zenében a harmóniát – hallottuk a Zeneiskola igazgatójától, Tamás Attilától. 

A koncerten klasszikus zeneműveket szólaltattak meg zongorán, hegedűn, gordonkán vagy éppen furulyán. Hallhattunk Beethoven, Bach, Dvořák, Filtsch, Monteverdi és Vierne darabokat is.

Az est zárásaképpen a Szent Atanáz Kórus műsorát hallgathattuk meg Dr. Bubnó Tamás karnagy vezetésével, majd Dr. Gyurkovics Miklós rektorhelyettes atya osztotta meg gondolatait a kántálásról, az ünnepről.

Mindenkinek áldott, békés karácsonyt és reményekkel teli új esztendőt kívánunk!

Címkék