;

72. tanévünket zártuk

Hagyományainknak megfelelően, a pandémia elmúltával újra személyes jelenléttel tarthattuk meg tanévzáró és diplomaosztó ünnepségünket.

Rektor úr beszédében kiemelte Gábor főangyal szavait, melyet útravalóként adott át: „… az a küldetésem, hogy szóljak hozzád, és ezt az örömhírt meghozzam neked.” Végzett hallgatóink a diploma mellé, nem csak missio canonicat, hanem missio angelicat, angyali küldetést is kapnak: szólni az emberekhez és örömhírt vinni nekik. Küldetése ez mindannyiunknak. Mások megszólítása az együttérzésből fakadó gesztus, amely által igazi örömhírt tudunk vinni a világ zűrzavarában. Rektor úr kiemelte, hogy milyen nagy fontossága van annak, hogy a megszólítottak érezzék, hogy általunk Isten csak hozzájuk és érettük szól. Hallgatóinknak azt kívánta, hogy tudjanak angyalként felbukkanni és láthatóan, láthatatlanul jelen lenni embertársaik életében, őszintén, egyenes szavakkal szólni hozzájuk és örömhírt adni nekik.

Ezt követően a diplomák átadása következett. 

A licencia és teológus diplomákat Orosz Atanáz püspök atya, a kántor alapszakos és hittanár-nevelőtanár mester diplomákat Seszták István rektorhelyettes atya adta át.

Intézményünkben 1972-ben Márku László, Obbágy László és Mosolygó Béla atyák; 1962-ben Horváth György, Jeviczky Ferenc, Sebődi Miklós, Szabolcs Sándor, Szavicskó János Terdik Mihály atyák és 1957-ben pedig Gulyás Attila, Kisfalusi János, Kriskó Miklós és Telenkó Miklós atyák fejezték tanulmányaikat.

Sajnos ma sokan nincsenek már velünk közülük, így vasdiplomát nem adhattunk át senkinek. Gyémántdiplomát Jeviczky Ferenc atya, aranydiplomát Márku László és Obbágy László atyák kaptak. A jubileumi diplomákat Dr. Orosz Atanáz megyéspüspök atya adta át a jelenlévőknek.

A tanévzáró ünnepség lezárásaként a könyvjutalmak átadására került sor, mellyel főiskolánk a tanév során kiemelkedő tanulmányi eredményt felmutató hallgatókat jutalmazza.

Minden végzős hallgatónak szeretettel gratulálunk! Eredményes munkálkodást, a tudás kamatoztatását, ahhoz Isten áldását és jó egészséget kívánunk!

Kapcsolódó galéria