;

Az egyházatyák nyomában egy keresztény misztika felé - újra kinyit a Teológia Bár

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola licenciátusi képzésén több nemzetközi szaktekintélyű professzor oktat. Hogy tudásukból minél szélesebb körben részesülhessenek azok is, akik nem teológusok, a Görögkatolikus Metropólia felkérésére ismeretterjesztő előadásokat tartanak a debreceni MYRA Kávézóban.

A tavaly elkezdett Teológia Bárkinek előadássorozat folytatásaként, a korábbiakhoz hasonlóan az előadók olyan témák közös áttekintésére vállalkoznak, amelyek által az érdeklődők közérthető stílusban nyerhetnek bepillantást a teológia mélységeibe. Bár a Teológia Bár görögkatolikus kezdeményezés, lelkületében ökumenikus, célja, hogy a Debrecenben élő teológusokat, egyetemistákat, vallásukat buzgón gyakorlókat és a tiszta szívvel Istent keresőket is egyaránt meg tudja szólítani. 

A sorozat következő előadója Massimo Pampaloni, az ókeresztény irodalom és keleti egyházak tudományának professzora, (Pontificia Facoltà Teologica dell'Italia Meridionale, Nápoly).

Időpont: 2023. november 23. 18.00 óra 

Az előadás helyszíne: MYRA Kávézó, Debrecen, Petőfi tér 9. 

Pampaloni atya előzetes sorai az előadásáról:

Manapság a misztika kifejezés egymástól nagyon eltérő jelenségek kapcsán is használatos, amelyek nem minden esetben kötődnek a szent fogalmához, ahová eredetileg tartozik. Mindez a kereszténységen belül is egyfajta zavart okozott, ahol a misztikának a teológiától és spiritualitástól eltérő meghatározásai még inkább bonyolították a helyzetet. A mostani beszélgetésben felszínre kerül - az első egyházatyák tapasztalataiból kiindulva - hogy melyek a keresztény misztika alapvető és nélkülözhetetlen elemei.

Az olasz nyelvű előadásokat magyar nyelvre fordítjuk.  

Akitől még kérdezhetnek: Verdes Miklós atya, dr. Seszták István főhelynök atya és Terdik János helynök atya.

Mindenkit szeretettel várnak!