előadássorozat

A nők diakónussá szentelése is reflektorfényben van napjainkban

Görföl Tibor április 11-én Viták a nők pappá szenteléséről a katolikus és az ortodox teológiában címmel tartott előadása rendkívül izgalmasra és érdekesre sikerült a Keleti teológia, bizánci lelkiség című előadás-sorozat keretein belül a Sapientia-főiskolán.

Az ortodox teológia a modern társadalomban című előadással folytatódik a sorozat

2024. április 25-én 18 órakor András Szabolcs a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem docense Az ortodox teológia a modern társadalomban  című előadásával folytatódik a Keleti teológia, bizánci lelkiség című előadássorozat.

Viták a nők pappá szenteléséről a katolikus és az ortodox teológiában – Görföl Tibor előadásával folytatódik a sorozat

2024. április 11-én 18 órakor Görföl Tibor a PTE BTK docense, a SZAGKHF oktatója Viták a nők pappá szenteléséről a katolikus és az ortodox teológiában című előadásával folytatódik a Keleti teológia, bizánci lelkiség című előadássorozat.

2024-ben ismét lesz Keleti teológia, bizánci lelkiség előadássorozat

Ebben a félévben is öt előadásból áll a Keleti teológia, bizánci lelkiség című előadássorozat, melynek most is a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola ad otthont. Az első előadást 2024. február 29-én 18 órakor tekinthetik meg az érdeklődők, melyet Solymári Dániel tart A Közel-keleti kereszténység helyzete címmel.