előadás

A nők diakónussá szentelése is reflektorfényben van napjainkban

Görföl Tibor április 11-én Viták a nők pappá szenteléséről a katolikus és az ortodox teológiában címmel tartott előadása rendkívül izgalmasra és érdekesre sikerült a Keleti teológia, bizánci lelkiség című előadás-sorozat keretein belül a Sapientia-főiskolán.

Viták a nők pappá szenteléséről a katolikus és az ortodox teológiában – Görföl Tibor előadásával folytatódik a sorozat

2024. április 11-én 18 órakor Görföl Tibor a PTE BTK docense, a SZAGKHF oktatója Viták a nők pappá szenteléséről a katolikus és az ortodox teológiában című előadásával folytatódik a Keleti teológia, bizánci lelkiség című előadássorozat.

Szíria közel van - Fülöp metropolita atya úti beszámolója

December 12-én 17.30 perckor Szíria közel van címmel Kocsis Fülöp metropolita tart vetítéssel egybekötött úti beszámolót főiskolánk dísztrermében.

A Magyar Tudomány Ünnepe programja főiskolánkon

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola a Magyar Tudomány Ünnepe országos rendezvénysorozathoz kapcsolódóan 2023. november 7-én konferenciát szervez Gyógyulás és megváltás a vallás és a tudomány párbeszédében címmel. A plenáris előadást dr. Horváth Zsolt András, neonatológus, csecsemő- és gyermekgyógyász, a Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Gyermekrehabilitációs és Szociális Központ vezetője tartja Gyógyítás: küzdelem, művészet és a csodák címmel.