tanárképzés

„Végre olyat tanulok, ami érdekel” – interjú Buzsiczki István hittan–történelem szakos hallgatóval

Buzsiczki István a Szent Atanáz-főiskola és a Nyíregyházi Egyetem között ingázik. Elsőéves hittan–történelem szakos hallgatóként eleinte nehézségekbe ütközött, de az első félév elvégzése után megtalálta a helyét mindkét intézmény falai között.

Gyere hozzánk! Jelentkezz a Szent Atanáz-főiskolára!

Szeretnél Magyarország egyetlen görögkatolikus felsőoktatási intézményében továbbtanulni? Jelentkezz kétszakos képzésünkre, melyet a Miskolci és Nyíregyházi Egyetemmel együttműködve hirdetünk, február 15-ig!

 

"Azt hiszem, jó helyen vagyok"

„Nálunk szinte mindig az az első kérdés a tanárainktól: hogy érzitek magatokat?” - Makai Viktória első évfolyamos hittanár-nevelőtanár szakos hallgató válaszolt kérdéseinkre.

Kétszakos tanárképzés a Miskolci Egyetem és Főiskolánk együttműködésével

Két évvel ezelőtt kötött megállapodást egymással a Miskolci Egyetem és a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola. 2023. február 1-jén Prof Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Dr. Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök, valamint Dr. Odrobina László, a főiskola mb. rektora; Dr. Seszták István, a főiskola fenntartói biztosa, valamint Makkai László, a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium igazgatója Miskolcon tárgyalást folytatott.