Görföl Tibor

A nők diakónussá szentelése is reflektorfényben van napjainkban

Görföl Tibor április 11-én Viták a nők pappá szenteléséről a katolikus és az ortodox teológiában címmel tartott előadása rendkívül izgalmasra és érdekesre sikerült a Keleti teológia, bizánci lelkiség című előadás-sorozat keretein belül a Sapientia-főiskolán.

Viták a nők pappá szenteléséről a katolikus és az ortodox teológiában – Görföl Tibor előadásával folytatódik a sorozat

2024. április 11-én 18 órakor Görföl Tibor a PTE BTK docense, a SZAGKHF oktatója Viták a nők pappá szenteléséről a katolikus és az ortodox teológiában című előadásával folytatódik a Keleti teológia, bizánci lelkiség című előadássorozat.

Folytatódik a Keleti teológia, bizánci lelkiség című előadássorozat

Ebben a félévben az öt előadásból álló sorozatnak a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola ad otthont.  Az első előadást 2023. március 9-én 18 órakor tekinthetik meg az érdeklődők, melyet Görföl Tibor teológus tart Világvallások az ortodox teológiában címmel.

Európai keresztény, magyar világpolgár - Lukács László halálára

Életének 87. évében elhunyt Lukács László piarista szerzetes. Munkássága nemcsak a teológia tudományos művelése terén volt jelentős, de az egész magyar hittudományi felsőoktatás számos területére maradandó hatást gyakorolt, így főiskolánk működésére is. Lukács Lászlóra, aki számos görögkatolikus hallgatónak és oktatónak volt tanára, intézményünk nem egy oktatójával kollegiális viszonyt ápolt, Görföl Tibor, főiskolánk oktatója emlékezik alábbi írásában.